Американски изобретател създаде чифт моторизирани обувки. Футуристичните обувки са дело на индустриалния дизайнер от Лос Анджелис Питър Тредуей, предаде АФП.

Новото изобретение, което ще превърне в рай живота на мързеливците, се зарежда с батерия и прилича на комбинация от ски ботуши и ролери с големи колела, пише novinar.bg

Високотехнологичните обувки носят названието „spnKiX”. Американецът е представил изобретението си на изложението за потребителска електроника, което се провежда в Лас Вегас.

Потребителят трябва просто да закрепи моторизираните обувки към своите собствени и да се остави да бъде носен от тях. Те се движат, плъзгайки се гладко със скорост, която може да достигне до 16 км/ч. Той се е посветил на този проект още през 90-те години на миналия век, но едва в последните осем години разбрал за истинската необходимост от него.

"Един ден отивах да обядвам и не можах да намеря къде да паркирам. Затова си казах: "Защо да не направя нещо, което може да ме отведе от дома до близко място?". И така се появи този забавен продукт", разказа Тредуей.

Всяка обувка е оборудвана с батерия и мотор, които работят в синхрон „като един вид огледала един за друг”.

Презареждащата се батерия дава възможност на притежателя на обувките да измине от 3 до 5 км с едно зареждане. Батериите се зареждат напълно за около 2-3 часа. Скоростта на движение може да се настройва с безжично дистанционно, което може да се носи в ръка и е по-малко от тесте карти.

"Много е просто", казва Тредуей. Обувките, които се произвеждат от компанията на Тредуей Acton Inc в Лос Анджелис, ще се появят в магазините през март и ще се продават на цена от 649 долара за чифт.

От клипчето по-долу личи, че не всички са способни да "летят" с обувките на колелца:

А ето как това става в рекламното клипче на обувките: