Автор
Woman.bg

Черна треска с капучино от лайм и пюре от пащърнак

Днес ви предлагаме една чудесна рецепта, подходяща за романтична вечеря.

Време за приготвяне – 15-20 мин. Количество – 1 порция

Необходими продукти:

* Филе от черна треска – 130 гр.

За маринатата:

* Зехтин – 20 гр.
* Лимонов сок – 10 гр.
* Бяло сухо вино – 20 гр.
* Мащерка – 5 гр.
* Чесън – 10 гр.
* Сол – 2 гр.
* Млян черен пипер – 1 гр.

Гарнитура от домати:

* Домати – 100 гр.
* Мента – 20 гр.
* Кедрови ядки – 15 гр.
* Зехтин – 20 гр.
* Сол – 1 гр.

Капучино от лайм:

* Яйчен белтък – 20 гр.
* Настъргана кора от лайм – 2 гр.
* Сол – 1 гр.

Сос от пащърнак:
* Корен от пащърнак – 150 гр.
* Сметана – 100 гр.
* Мляко – 100 гр.
* Кафе на зърна – 5 гр.
* Сол – 1 гр.
* Оцет – 5 гр.

Начин на приготвяне:

Пригответе марината от зехтина, бялото вино, лимоновия сок, чесъна и прясната мащерка. Мариновайте филето от треска, след което го опечете на фурна. Предварително нарежете доматите на едри кубчета и ги запържете в зехтин с ментата и кедровите ядки.

Разбийте белтъка на сняг и добавете към него кората от лайм. Сварете корена от пащърнак до готовност, след което го разбийте до консистенция на крем с малко мляко. В чинията най-напред подредете сотираните домати, отгоре сложете готовото филе.

Отстрани сервирайте бития белтък с лайм, а соса от пащърнак изсипете в специална купичка за сос. Украсете с пресни зелени подправки.