Дафни Гинес е аристократка, наследница на многомилионната империя Guinness, добра позната на Салвадор Дали и собственичка на огромна колекция с тоалети Haute Couture.

Цялото й име е Дафни Сузана Диана Джоан Гинес. Родена е на 9-ти ноември 1967г. и в кръвта си носи следи от ирландски, английски и френски гени.

Тя е модна икона и дългогодишна муза на едни от най-влиятелните дизайнери на всички времена.



Покойният Алекзандър Маккуин неведнъж е признавал, че е пристрастен към Дафни, която носи готическо величие, съвършени порцеланови черти и брилянтен усет към дрехата.

На погребението на Маккуин



С друг голям дизайнер я свързват не само общи работни интереси, но и дългогодишно приятелство. Карл Лагерфелд смята, че без Дафни Гинес Chanel нямаше да оцелее.



За котюр колекцията Chanel Пролет-Лято 2010 Лагерфелд създаде визия, изцяло вдъхновена от музата си – моделите до една, приличаха на Дафни, със същите светли кичури в тъмните коси, със същите ярки устни.

А ето и как изглежда последното кокетно „свърталище” на красивата милионерка, намиращо се в сърцето на Ню Йорк. То изненадва с свежия си и претруфен стил, който носи уют и естественост, а не величие и снобизъм, каквито лъхат от притежателката му.