Диетата с кленов сироп е верен помощник в отслабването на звезди като Бионсе.

В едно от първите си интервюта след раждането на малката Блу Айви тя сподели - „Не съм човек, който е слаб по природа. Аз трябва да полагам усилия, за да поддържам тялото си във форма.“

Ако става въпрос за сваляне на няколко бързи килограма преди концерт Бионсе винаги прибягва до кленовата диета, за която ще ви разкажем малко по-подробно.

Четете още: Бионсе полага усилия, за да е във форма

С тази диета можете да отслабнете с около 5 кг само за 10 дни. Това се дължи на активното намаляване на мастните натрупвания и ефикасното елиминиране на токсините от тялото. Диетата с кленов сироп може да се прилага три до четири пъти годишно, като горепосочените 10 дни режим е препоръчително да НЕ се надвишават по никакъв повод. Причината е, че тялото ви може да понесе разтоварващ режим за не твърде дълго време.

Ако прекалите с него ще се подложите на агресивна атака от старана на собственото си тяло, което ще започне да „изяжда“ мускулната ви маса. Това неминуемо ще доведе освен до спад в силата на тялото, така и до пълно обезформяне на фигурата.

Диетата с кленов сироп има положителен ефект върху кожата, косата, работата на храносмилателната система, психическото и физическото състояние. Прилагайки разумно диетата ще имате повече сила и енергия.

Основната съставка, необходима за диетата е кленов сироп.

В тази диета се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да приготвите тази напитка са Ви необходими следните съставки:

- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода

Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате до водни 12 чаши дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша.

Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.

Ако почувствате необходимост можете допълнително да пиете ментов чай или негазирана вода.

През първите три дни на диетата е възможно да почувствате слабост или отмалялост. Това е в резултат на активното изчистване на организма от отрови или т.нар. процес на детоксикация.

Четете още: Закуските на известните личности

Но не се отказвайте. Отслабването иска време и упоритост.

Когато завършите диетата обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна. Имайте предвид, че приемането на големи количества храна може само да влоши състоянието на храносмилателната система.

Четете още: Сурови кексчета, ммм!