Какво обичат да хапват на закуска знаменитостите? Всяка звезда си има своя вкус, също както и всеки един от нас.

Например американският президент Барак Обама предпочита типична британска закуска, въпреки че хич не си пада по английската кухня. Актьорът Леонардо Ди Каприо, който упорито се бори с наднорменото тегло, е намерил своя компромис – сутрешният му бургер съдържа много зеленчуци и е с шунка, вместо с кюфте.

Холивудските диви Джулия Робъртс и Мег Раян сутрин се глезят с десерти – прасковени кексчета и бадемово-плодови хлебчета. Звездата от риалити шоу и начинаеща актриса Кристин Кавалари често си прави за закуска „мързелива“ пица с готов блат, а актьорът Джъстин Тимбърлейк – интересна филийка, наречена „яйце в кошница“.

Певицата Фърги се ограничава с мюсли с плодове, световният секссимвол Анджелина Джоли хапва най-обикновени пържени яйца с бекон. Хубавиците Гуинет Полтроу и Никол Кидман са верни на националните традиции – Гуинет си прави овесена каша, а Никол – палачинки „пенкейкс“ с кленов сироп, които са любимата закуска на австралийците.

Защо не започнете деня си като звездите? Изберете си вкусна и бърза за приготвяне закуска! В поредица от материали ще ви представим рецептите на известните личности, днес започваме с Барак Обама.

Пържени филийки със зеленчуци и месо на скара – Барак Обама



Продукти:

* Две печурки или други гъби без крачето;
* 2 кренвирша;
* 2-3 резена бекон;
* 1 домат;
* 1 яйце;
* 3-4 филии пшеничен хляб;
* Варени картофи (по желание);
* Сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Загрейте скарата до не особено висока температура и я смажете леко с олио или зехтин. Запечете кренвиршите до златисто, препоръчваме ви да прибирате готовите продукти в загрята и изключена фурна, за да не изстинат преди сервирането.

Запечете бекона за 2-4 минути от двете страни, за да стане златист и хрупкав. Гъбите се подправят със сол на вкус и леко се наръсват с олио. Запичат се на скарата за около 4 мин. от всяка страна.

Доматът се разрязва надве, „пъпът“ се отстранява. Посолете го, подправете го с черен пипер и го поръсете с олио. Запечете го на скарата от двете страни (около 2-3 мин. от всяка страна).

В загрят тиган с олио или зехтин запържете филийките до златисто (най-добре е да ползвате стар хляб). Залейте филийките с разбито яйце и ги оставете да се задушават под капак до готовност. Подредете всички продукти в голяма чиния.