Прочутата британска соул изпълнителка Ейми Уайнхаус, която почина на 23 юли в Лондон на 27-годишна възраст, е мечтаела да стане майка.

Малко преди да си отиде от този свят, тя е била "на половината път" от успешното приключване на правна процедура за осиновяване на момиченце от карибския остров Санта Лучия, съобщи в. "Сънди Мирър", цитиран от glasove.com

Певицата прекара на острова по-голямата част от последните три години в надеждата да се пребори с проблемите си и да запише нов албум. Там Уайнхаус се е запознала с момиченцето Даника Августин, което искала да осинови и да спаси от мизерията, тъй като разведените родители на детето били безработни.

С бащата на детето, 35-годишния Вик, живеещ в Германия, певицата успяла да обсъди подробностите по осиновяването и получила съгласието му. А майката, 31-годишната Надя, още от самото начало желаела по-добро бъдеще за детето си, да отрасне в богато семейство.



Сега Даника живее с баба си, с майката на Вик Марджъри Ламбърт, която работи в бар на плажа край курортния комплекс Котън Бей. Там във вила, за която е плащала по повече от 3000 долара на нощ, е живяла през последните години Уайнхаус.

"Ейми обичаше Даника с цялото си сърце. Не знам защо избра именно нея сред всичките деца на острова, но от момента, в който се срещнаха, те бяха неразделни. Прекарваха всичките си дни заедно, играеха, яздеха коне и се разхождаха по плажа, държейки се за ръце" – разказва бабата.

В потвърждение на тези думи в. "Сънди Мирър" публикува трогателни снимки на Уайнхаус и Даника на плажа на остров Санта Лучия, на една от които двете са се прегърнали.

Вестта за кончината на певицата била истински шок за детето. "Ейми вече бе станала моя майка, аз й казвах "мамо", а тя ме наричаше своя дъщеря" – споделя 10-годишната Даника. Тя признава, че Уайнхаус се е грижила за нея, двете са прекарвали чудесно времето си заедно. "Аз я обичах и тя ме обичаше – казва детето. – Тя бе най-удивителният човек, с когото съм се срещала. Не вярвам, че е умряла".

Припомняме ви, че все още не е ясна причината за смъртта на певицата.