Стоплете зимните студени дни с вкусна супа от грах с хрупкав бекон.

Необходими продукти за 4 порции:

1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
2 стръка целина
1 супена лъжица червен пипер
675 гр замразен грах
1,2 литра зеленчуков бульон
сокът от половин лимон
8 резена бекон

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тиган. Запържете лука и целината на слаб огън за 10-15 минути. Добавете червения пипер и гответе в продължение на 1 минута. Добавете грахта.

2. Добавете бульона, оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 10-12 минути. Пасирайте докато не получите еднородна смес.

3. Изсипете супата в тенджера, затоплете я и добавете лимонов сок и подправките. Запържете бекоан до златисто кафяво.