Грейпфрутът е един изключителен плод, събрал в себе си невероятни действия за отслабване.

Този сочен южен плод присъства целогодишно на нашия пазар. От семейството на цитрусовите плодове грейпфрутът е най-едрият представител. Има два основни вида грейпфрут – със или без семки. Дели се на 2 вида и според цвета си: бял и розов (цветът на месото му варира от бледо розов до рубинено червен ). Розовият и белият грейпфрут са еднакво сладки.

Маслото от грейпфрут притежава способността да тонизира и укрепва имунната система, повишава съпротивлението на организма срещу различни болести и инфекции. В маслото от грейпфрут се съдържа много витамин С. То регулира мастния обмен, очиства, дезинфекцира и тонизира кожата, а също така е много ефикасно средство против целулит.

Грейпфрутът повдига настроението и помага при стрес и депресия. Използва се с голям успех в борбата с мускулната умора, помага за изчистване претоварените мазна кожа, а също и подпомага с пъпки по лицето, докато тонизиращо на кожата и тъканите.



Грейпфрутът е известен с ензима си пектин, който гори мазнини. Той не позволява да изпитваме глад. Когато изядем един грейпфрут, часове се чувстваме сити. Грейпфрутът е богат на витамини, но беден на калории. Именно това е и причината да бъдат създавани диети на основата именно на този цитрусов плод. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина и това намалява желанието за ядене. Помага да се отслабне и благодарение на веществото нарингин, намиращо се под кората му и в ципите. То подобрява храносмилането, активизира дейността на черния дроб, а следователно и изгарянето на мазнините.



Естествено е, че колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории натрупваме и повече изразходваме натрупаните като по този начин намаляваме и теглото си. Има не една или две диети включващи грейпфрута, но ако не обичате да спазвате подобни неща има и по-прост метод. Всяка сутрин изпивайте сока на един плод. Той ще потисне апетита ви и само за няколко дни ще усетите разлика в количеството храна, което поемате. При желание можете да включите още един плод по-късно през деня. В рамките на месец без усилие можете да свалите 3-4 килограма.

Грейпфрутът има доказано антицелулитно действие. Затова, освен да консумираме плода, добре е например да използваме козметични продукти за тяло, съдържащи масло от грейпфрут.