Необходими продукти:

600 мл прясно мляко - 600 мл

4 с.л. грис

2 с.л. захар

1 кафена чаша счукани орехи

2 с.л. какао

30 г масло

½ кора от лимон

Начин на приготвяне:

Сложете да заври 500 мл от млякото и като бъркате непрекъснато прибавете захарта и гриса. Варете 5-6 минути, докато се сгъсти.

Щом свалите от огъня прибавете орехите и сложете гриса в намокрени със студена вода чашки. Отделно разтопете на умерен огън какаото, останалото мляко, маслото и една с.л. захар. Прибавете настърганата лимонова кора.

След като глазурата заври и започне да се сгъстява я свалете от огъня. Чашките с грис се обръщат в чинийки и се заливат с глазура.

Четете още: Шоколадов десерт с ром