Необходими продукти:
600 мл прясно мляко - 600 мл
4 с.л. грис
2 с.л. захар
1 кафена чаша счукани орехи
2 с.л. какао
30 г масло
½ кора от лимон
Начин на приготвяне:
Сложете да заври 500 мл от млякото и като бъркате непрекъснато прибавете захарта и гриса. Варете 5-6 минути, докато се сгъсти.
Щом свалите от огъня прибавете орехите и сложете гриса в намокрени със студена вода чашки. Отделно разтопете на умерен огън какаото, останалото мляко, маслото и една с.л. захар. Прибавете настърганата лимонова кора.
След като глазурата заври и започне да се сгъстява я свалете от огъня. Чашките с грис се обръщат в чинийки и се заливат с глазура.
Четете още: Шоколадов десерт с ром