Необходими продукти:
100 г черен шоколад
3 - 4 с.л. прясно масло
2 броя яйца
2 с.л. пудра захар
1 с.л. Ром
плодове по избор за украса (малини, ягоди, къпини, боровинки)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и натрошения шоколад в съд на водна баня, докато сместа се хомогенизира напълно.
Дръпнете от котлона и бъркайте за още 10 секунди. Добавете жълтъците и рома при непрекъснато разбиване с миксер.
След като сместа леко се охлади, внимателно объркайте с разбитите на сняг белтъци заедно с пудрата захар.
Разсипете шоколадовия десерт с ром в подходящи купички и охладете преди да поднесете.
Поднесете десерта с украса от плодове.
Четете още: Мус с кафе