Необходими продукти:

100 г черен шоколад

3 - 4 с.л. прясно масло

2 броя яйца

2 с.л. пудра захар

1 с.л. Ром

плодове по избор за украса (малини, ягоди, къпини, боровинки)

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и натрошения шоколад в съд на водна баня, докато сместа се хомогенизира напълно.

Дръпнете от котлона и бъркайте за още 10 секунди. Добавете жълтъците и рома при непрекъснато разбиване с миксер.

След като сместа леко се охлади, внимателно объркайте с разбитите на сняг белтъци заедно с пудрата захар.

Разсипете шоколадовия десерт с ром в подходящи купички и охладете преди да поднесете.

Поднесете десерта с украса от плодове.

Четете още: Мус с кафе