Автор
Woman.bg

Храните, които ни помагат да останем млади

Режимът на хранене играе важна роля за младостта на тялото.

Може да използвате много нови продукти, за да останете млади, но природата открай време ни предлага храни, които имат подобен ефект, пише dir.bg

Горски плодове (особено сини боровинки) - съдържат витамини, желязо, цинк, подобряват метаболизма. Могат да се включат в лечение на късогледство, далекогледство, катаракта, макулна дегенерация. Заздравяват сърдечния мускул и борят развитието на Алцхаймер.

Шоколад (натурален) - чудесен антидепресант, предпоставка за стабилно кръвно налягане и за по-нисък риск от развиване инсулинова резистентност и рак.

Кисело мляко - полезно за костите, водно-солевия баланс, увеличава количеството на “добрите” бактерии в храносмилателната система, като по този начин подобрява храносмилането, подпомага работата на черния дроб, подобрява имунната система

Четете още: Мекици с кисело мляко

Червено вино - намалява риска от поява на камъни в бъбреците и Алцхаймер. Облекчава симптомите на менопаузата, намалява риска от остеопороза.

Риба - богата на омега 3 мастните киселини, които борят проблемите със сърцето, яйчниците, простатата, зъбите, мозъка и очите.

Яйца - поддържат по-дълго чувството за ситост, съдържа аминокиселини, витамини и минерали, ниацин (необходим за храненето на мозъка), холин (подобряващ паметта и извеждащ отровите от черния дроб), както и лецитин (разгражда плаките в кръвоносните съдове), фолиева киселина.

Ядки - съдържат антиоксиданти и мазнини, полезни за сърцето. Най-добре е ако ядете смес от различни сурови ядки, тъй като едни са по-богати на витамин Е и селен, други на цинк или мед.

Четете още: 5 правила на есенното хранене