Автор
Woman.bg

Как да се грижим за детската кожа през зимата

Розовите бузки са сладки, но понякога са чувствителни и създават неприятни усещания на децата.

Предлагаме някои съвети, които могат да помогнат на майките да се справят с проблемите като напукани устни и сухи ръце и лице.

Сухата кожа през зимата

Децата имат чувствителна кожа и зимното време (да не споменаваме сухата топлина вътре в помещенията) може да увреди деликатните детски устни, ръце и лица. Вземете насериозно грижата за кожата на детето и следвайте тези съвети, за да обуздаете ефектите на сухата кожа през зимата.

Грижа за кожата на децата вкъщи

Преди да нападнете сухата кожа на детето със сапуни и предпазващи овлажнители, изпробвайте няколко домашни метода за изграждане на основа, която да пази кожата мека, гладка и невредима.

Горещата вана звучи сгряващо и успокояващо през зимния студ, но този метод изсушава кожата. Мийте ръцете, косата и тялото на децата с топла, но не гореща, вода. Може да ви се прииска да увиете тези малки телца в топла мека хавлия веднага след като са излезли от банята. Но преди това нанесете овлажняващ лосион, докато кожата е все още мокра, за да попие влагата.

Какво да използвате и какво да избягвате, когато се грижите за кожата на детето?

Някои съставки на продуктите са по-безопасни и полезни от други, особено когато става въпрос за овлажняване на кожата на дете. Изкуствените аромати и оцветители се намират в повечето от детските продукти. Те не допринасят за ефекта – добавени са само с цел да привлекат вниманието на децата. Избягвайте често срещаните съставки parabens, phthalates и SLS в продуктите за грижа за кожата.

Натуралните съставки са ключът към здравата кожа, затова оглеждайте съдържанията на продуктите и търсете шампоани без сулфат, нежни растителни почистващи препарати, органичен пчелен восък, органично кокосово олио, антиоксиданти, витамин Е и алое вера.

Източник: tiabg.com