Всяка една жена мечтае да бъде неотразима на сватбата си и да запази най-прекрасни спомени за този тържествен ден. В тази статия ще ви разкажем как да си изберете булчинска рокля, без да се оплетете в многобройните модни тенденции.

В този тържествен ден сте просто задължени да изглеждате най-добре от всички присъстващи. Но не бързайте да се уподобявате на сватбена торта - подходете разумно, като спазите няколко прости правила.

Най-красивите булчински рокли на звездите

Правило №1. При избора на булчинска рокля имайте предвид, че бъдещият ви съпруг трябва да ви познае на сватбата. Ако ви е обикнал като спортно момиче, което предпочита дънки и кецове пред рокли и високи токове, намерете си достатъчно опростена рокля, която да подчертава фигурата и ръцете ви. Не шокирайте младоженеца с тоалет в стил Барби. Ако пък избраникът ви е свикнал да ви вижда като романтична девойка, не му се явявайте на сватбата в ролята на фатална жена с алена рокля.

Едни по-различни булчински рокли

Романтика

Спорт

Правило №2. Все пак трябва не само да сте красиви, но и да се чувствате удобно. С тази рокля ще прекарате няколко часа, включващи хапване и танци. Роклите с корсет са прекрасни, но ако не можете нито да дишате, нито да седите, нито да танцувате с подобна броня, за какво ви е тази красота? Дългият шлейф е подходящ, само ако сте назначили човек, който постоянно да го разнася зад вас. В противен случай само ще ви пречи, защото по време на церемонията кумата ще го настъпва.

Ако никога не сте носили обувки на висок ток, не си променяйте вкусовете точно за сватбата. По-добре си вземете дълга до земята рокля с висока талия и обуйте ниски балетни пантофки или бели платненки. Уместни ще са и дантелените еспадрили.

Идеи за ефирни булчински рокли в бохемски стил

Удобство

Правило №3. Булчинската рокля трябва да съответства на възрастта и ръста ви. Колкото сте по-ниски или по-възрастни, толкова по-умерени трябва да сте с обема на полата, плисетата, дантелите и другите декоративни детайли по роклята.

Най-красивите булчински рокли от филми

За по-възрастни булки

За по-млади