Автор
Woman.bg

Как да стигнеш до онзи, най-дълбокия оргазъм

Колко вида оргазъм може да изпита една жена? По този въпрос сексолозите отдавна не мълчат.

Още Зигмунд Фройд предполага, че женският оргазъм е два вида (клиторен и вагинален). По-късно се налагат мненията, че той е само един; както и че всъщност са три (клиторен, вагинален и смесен).

Днес почти всяка жена знае, че възможностите на тялото ѝ са огромни и оргазмите, до които може да стигне са шест на брой, в зависимост коя част от интимните женски части се стимулира.

За много жени има разлика между оргазмите и то не малка. Усещанията са различни при различните видове стимулиране.

Един от най-мощните кулминационни моменти в секса за една жена безспорно е маточният оргазъм.



И ако вагиналният понякога протича почти незабележимо (при около 30% от дамите) и се изразява в леки спазми на вагината, то маточният задминава по интензитет дори оргазмът, при който се стимулира G-точката и жената еякулира.

Маточният оргазъм е по-дълбок и той често се приема за т.нар. “истински” оргазъм, понеже е забележителен и за жените, и за мъжете.

При него се усеща същият спазъм, както при вагиналния оргазъм, само че на по-дълбоко ниво. Не във влагалището, а в матката.

Този оргазъм се получава, когато по време на секс членът е вътре, на максимална дълбочина, а жената започва да го избутва с матката. Процесът прилича на напън по време на раждане, но много по-лек като сила, разбира се.

Понеже се усеща как работят мускулите на корема, е хубаво по време на оргазма мъжът да сложи ръце върху корема на жената и лекичко да натисне яйчниците - това стимулира интензивността му.

Усещането за мъжа е също приятно, защото напъните и отпусканията, които прави жените до достигането на оргазма, предизвикват уникален засмукващ ефект, който стимулира мъжкия член.



По време на достигането до оргазма шийката на матка се отваря. Членът прониква доста надълбоко, матката започва да се съкращава и се получава маточен оргазъм.

Мъжът по време на този оргазъм е важно да спре. В резултат се получава отделяне на секрет от самата матка.

NB: Както при мъжете, и при жените се появява неприятно усещане, ако са възбудени, но по някаква причина няма оргазъм. Когато една жена е възбудена, клиторът й – подобно на пениса – се пълни с кръв и се уголемява. Ако тази кръв не се освободи, което става чрез оргазма, следва дискомфорт, точно както при мъжете.