Познавате я покрай предаването за татуси LA Ink и скандалната й връзка Джес Джеймс, бившата половинка на Сандра Бълок.

След като наяве излезе цялата история за изневяра, голяма любов и раздяла, Джеймс изгуби Сандра, но за сметка на това остана в обиятията на ексцентричната татуистка Кат.

Тъмнокосата чаровница няма как да остане незабелязана където и да се появи.

С няколко думи можем да я опишем така – татуирана е от глава до пети, винаги носи силен грим, стилът й на обличане е смесица между клош и елегантност, а по характер я описват дръпната към непознати и повече от всеодайна към близки.

Ражда се на 8-ми март 1982г. в градчето Нуево Леон, Мексико. Истинското й име е Катерин Вон Драченберг, но в публичното пространство се налага съкратеният му вариант - просто Кат Вон Ди (Kat von D).

Когато е на 4 годинки семейството й се мести в САЩ, щата Калифорния. Още тогава баба й предрича, че малката и буйна Кат ще се занимава с изкуство през целия си живот.

От 6-годишна свири на пиано и в следващите години е безнадеждно влюбена в класическата музиката и по-специално в Бетховен.

Когато е на 19 музикалните й предпочитания рязко се променят и тя се пристрастява към пънк-рока.

Тялото й е покрито с напдписи на любими нейни групи като HIM, Turbonegro, ZZ Top, AC/DC, Slayer и Metallica.

Първите татуси, които рисува са върху собствената й кожа, а по-късно близки приятели все по-често започват да се доверяват на мастилото и машинката й.

Докато работи в тату студиото True Tattoo се запознава с много известни музиканти, които и до днес й остават верни приятели и клиенти.

Кат Вон Ди става част от ъндърграунд света, който дълго време е търсил своята нежна творческа муза.

Кат създава своя козметична линия Sephora, организира тату фестивал Musink Festival, а през януари издава й първата си книга High Voltage Tattoo, която разказва за новите велики художници, за работата на татуистите и смисъла на тяхното изкуство.

Освен това има и собствено студио в Лос Анджелис, което е едно от най-посещаваните „тату свърталища”в света.

Като Вон Ди е известна с черно-белите си татуировки-портрети.

Преди няколко дни тя и Джес Джеймс демонстрираха силни чувства и … годежен пръстен на ръката на Кат.