Необходими продукти:
1 2/3 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. краве масло, размекнато
1/2 ч.ч прясно мляко
щипка сол
2 ванилии
450 гр пъпеш (нарязан на кубчета или правоъгълници)
няколко череши или вишни (пресни, замразени, захаросани или от компот)
1/3 ч.ч. краве масло, размекнато
2/3 ч.ч. мед
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло с меда и разбъркайте добре. Изсипете във формата(22 см в диаметър) и добре разстелете по дъното.
Отгоре наредете кубчетата пъпеш. Наредете черешите между парченцата пъпеш.
Намажете стените на формата с олио (може да използвате и ивица хартия за печене).
Разбийте яйцата със захарта до побеляване (захарта трябва да се разтвори напълно). Добавете олиото и кравето масло и разбъркайте добре. Добавете ванилиите и след това добавяйте на порции, като редувате млякото и пресятото с бакпулвера брашно, като продължавате да разбърквате.
Изсипете внимателно тестото в тавичката за да не разместите плодовете. Изравнете повърхността.
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 45 минути. След като извадите от фурната охладете сладкиша без да вадите от формата за 45 минути и след това обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте със стайна температура.