Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на наградите БАФТА?

На 10-ти феврури в лондонския Кралски оперен театър "Ковънт Гардън" се състоя 66-та церемония по връчването на наградите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА).

Американският филм "Арго" на режисьора Бен Афлек, който изпълнява и главната роля, продължава изумителния си успех. Лентата взе няколко отличия, а именно за най-добър филм, за режисура и за монтаж.

Най-добър актьор според резултатите от гласуването на 6,5 хиляди членове на БАФТА стана Даниъл Дей-Луис за ролята си на американския президент Линкълн в едноименния филм ("Lincoln").

В категорията "Най-добър неанглоезичен филм" през тази година победи "Любов", а френската актриса Еманюел Рива, изпълняваща главната роля в кинопродукцията, грабна наградата за най-добра женска роля.

Последният филм за приключенията на Джеймс Бонд "007 Координати : "Скайфол", който е рекордьор за най-високи приходи в историята на британското кино, бе признат за най-добър британски филм за изминалата година.

„Клетниците" – екранизацията на най-успешния мюзикъл в историята, получи най-много награди, а именно за сценография, за звук, за грим и прически и за поддържаща женска роля за превъплъщението на Ан Хатауей във Фантин.

Мъжката награда за поддържаща роля отиде при австриеца Кристоф Валц за "Джанго без окови", а гениалният Куентин Тарантино бе отличен с наградата за оригиналния сценарий за същия филм.

Ето и нашите номинации за най-добре облечена звезда на наградите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство. Гласувайте за вашата фаворитка в анкетата по-долу или чрез коментар!!!

Дженифър Гарнър

Чаровната Дженифър Гарнър се появи на червения килим облечена в рокля с ефектен дизайн част от пролетната колекция за 2013-та на Roland Mouret.

Черна чантичка от Roger Vivier, диамантени бижута и прибрана в кок коса допълваха дизайнерския тоалет на Дженифър.

Ейми Адамс

Русокосата актриса, която бе номинирана за най-добра поддържаща женска роля, но не успя да спечели статуетката, изглеждаше великолепно във вечерна рокля от есенната котюр колекция за 2012-та на Elie Saab, открояваща се с дантелени елементи и дълбока цепка в предната част.

Ейми бе завършила визията си със златисти обувки на ток от Casadei, масивни обеци, нежен грим и прибрана в стилен кок коса.

Ан Хатуей

Красивата знаменитост бе заложила на дълга до земята рокля от Burberry, продължаваща монохромния стил, на който звездата залага в последно време.

Черната дреха със сребристи инкрустации бе допълнена от шикозни бижута, а гримът на Ан, нежен и подчертаващ естествената й красота, включваше окъпани в бледорозово устни.

Марион Котияр

Французойката както винаги бе заложила на рокля от Christian Dior за своята светска изява. Роклята, на която Марион се бе спряла, се открояваше с жълта цвят, интересен дизайн и бе част от пролетната котюр колекция на френския моден гигант.

Диамантена огърлица, аленочервени устни и ретро вълниста прическа придаваха на Котияр пленителното излъчване на отминалите времена.

Джесика Частейн

За появата си на червения килим харизматичната Джесика Частейн бе заложила на сапфирено синя рокля от Roland Mouret.

Обеци от Harry Winston, окъпани в червено червило устни и вълниста прическа преметната на една страна завършваха визията на звездата.

Сара Джесика Паркър

Модната икона Сара Джесика Паркър изглеждаше зашеметяващо на тазгодишните награди БАФТА. На тях звездата се появи в стилен черен ансамбъл от пред-есенната колекция за 2013 на Elie Saab. Остатъка от великолепната визия на звездата от "Сексът и градът" се състоеше от изчистени черни аксесоари, диамантена огърлица и силно подчертани в черно очи.

Дженифър Лоурънс

Дженифър бе заложила на светла дълга до земята котюр рокля от Christian Dior, която се откроява с множество ефектни инкрустации. Приказната визия на актрисата се допълваше от висящи обеци и драматичен опушен грим.