Брандът "Луи Вюитон" (Louis Vuitton), един от най-силните в групата за луксозни стоки LVMH, обяви, че бившият шеф в "Данон" Жорди Констанс ще поеме управлението от 2013 г.

Главният изпълнителен директор - 63-годишният Ив Карсел, ще остане в борда на директорите. Той ръководи Louis Vuitton от 1990г., а новата му мисия ще бъде да управлява стратегически проекти под ръководството на Бернар Арно, президент и шеф на LVMH. Карсел ще оглави и фондацията на бранда, която ще започне работа след около година и половина, пише dnevnik.bg.

"Разбира се, става дума за организирано наследяване на ръководството, а не за отстраняване", коментира пред "Ройтерс" говорител на групата.

47-годишният каталунец Жорди Констанс беше шеф на поделението на "Данон" за пресни млечни продукти (най-голямото в компанията) и член на борда на директорите й от 2008 г. Той работеше за "Данон" от 1990 г.

Louis Vuitton носи близо 6 млрд. евро годишни приходи и над 50% от оперативните печалби на LVMH. От бранда съобщиха, че 2012 г. ще е година на преход в ръководството, като Констанс ще работи редом с Карсел.

Номинацията идва в момент, когато Dior - друг от големите брандове на LVMH, преговаря с американеца Марк Джейкъбс (художесвен директор на Louis Vuitton) да смени Джон Галиано като водещ дизайнер. В пресата се появиха спекулации, че работата на Джейкъбс пък може да бъде поета от Фиби Файло, дизайнер на Celine.

Вижте фотогалерия:

Louis Vuitton Resort 2012

Louis Vuitton есен-зима 2011-2012

Louis Vuitton Pre-Fall 2011

Louis Vuitton eсен 2011