Необходими продукти:

400 г брашно
150 г захар
0,5 ч.ч. тиква сварена
10 г бакпулвер
0,5 ч.л. сол
4 яйца
250 г прясно мляко
80 г олио

за глазурата:

400 г крем сирене
70 г масло меко
150 г пудра захар пресята
30 г тиква сварена

Начин на приготвяне:

Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.

В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Добавяме тиквата. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме добре и пълним във формички за мъфини.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около, 20-25 минути.

Четете още: Щрудел с тиква

За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем.

Добавяме пудрата захар, тиквата и ванилията. Разбиваме добре.

Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).

По желание, може да декорираме с блокчета шоколад.

Източник: kulinaria.bg