Да откриеш неочаквано банкнота в стари дънки или да ти кажат, че си отслабнал са сред най-големите малки удоволствия, които могат да се случат на човек.

Проучване, обхванало 3 000 души, разкрива, че да си легнеш в легло с току-що изпрани чаршафи, ухаещи на чисто и да видиш възрастна двойка да се държи за ръце са сред малките удоволствия, които правят деня по-слънчев.

Слънцето се оказва много сериозен фактор за доброто настроение – било то разходка в слънчев ден, просто припичане на слънцето или шофиране на отворени прозорци.

Други щастливи моменти са изненада с цветя или шоколад, съобщение или прегръдка от любим човек или благодарствена картичка, посочва Newslite.tv, цитиран от inews.bg



За съжаление се оказва, че шумът и стресът от ежедневието са причина хората да се чувстват щастливи средно само през половината седмица.

Интересното е обаче, че въпреки, че не се чувстваме напълно щастливи през три от седемте дни, сме в състояние да се развеселим и ободрим от съвсем малки неща.

Ето и някои от най-приятните неща, които ни карат да се чувстваме щастливи: да намерим забравени пари в стари дънки, да отидем на екскурзия, да си легнем в легло с чисти чаршафи, да плуваме в морето, да се събудим в слънчев ден, да спечелим лотарията, да направим изгодна покупка, да видим стар приятел, да гледаме стари снимки, да чуем бебешки смях, да се събудим в събута сутрин и да осъзнаем, че сме почивка, да си влезем в стари дънки, които не са ни ставали, аромата на окосена трева, да се събудим и да видим, че навън е навалял сняг.