Автор
Woman.bg

Най-младите майки сред звездите: Рийз Уидърспун

Актрисата Рийз Уидърспун също влиза в нашата класация. Тя е родила дъщеря си Ава на 9 септември 1999 г. едва на 23-годишна възраст. За холивудска звезда това си е доста рано!

Баща на детето е актьорът Раян Филип. През октомври 2003 г. двойката се сдоби с второ дете – сина им Дикън. През 2007 г. двамата се разведоха.

Актрисата се гордее с ролята си на майка много повече, отколкото с многобройните си награди. „За мен е огромно щастие и огромна привилегия да бъда майка“, казва Рийз.

Тя обича да глези любимата си дъщеря и понякога си пати от това. Преди около година актрисата подари на Ава мини-прасенце... и заради това трябваше да изключи свинското от менюто си. Прасенцето толкова очаровало малката, че тя накарала майка си да откаже месото. Животинчето е кръстено Букър Т. Уошингтън – в чест на известния борец за гражданските права.

Уидърспун неведнъж е казвала, че се опитва да предпази децата си от опасностите, с които е пълен Интернет. „Децата са на едно кликване разстояние от порнографията и педофилията и това много ме натъжава. Чувствам се обсадена. Ще ми се да имаше някакъв женски форум по този въпрос. Имам много приятели, които търсят решение на проблема. Просто не знам какво могат да направят родителите в тази цифрова епоха. Само като си помисля какво може да види дъщеричката ми, и се ужасявам“, споделя Рийз.

В момента актрисата е бременна с третото си дете от втория си съпруг Джим Тот.