Създайте органични акценти за своя интериор от листа, събрани при разходките сред природата.

Вижте тази лесна идея, с инструкции стъпка по стъпка.

Изберете свежи листа, не много сухи и гъвкави като структура, обагрени в желаните тонове и нюанси.

(Най-добре е да използвате кленови листа, тъй като формата им позволява да оформите листенцата на ‘розите’, съветват comfort.bg.)

Можете да оформите стегнати ‘розови пъпки’ или да включите няколко по-големи кленови листа като ‘розови листенца’, за да оформите разцъфнали съцветия.

Необходими материали:

* няколко есенни листа в разнообразни размери, по десетина за всяка ‘роза’
* няколко къси клонки
* ножици
* зелено цветарско тиксо



Инструкции:


1. Вземете едно по-малко листо, поставете го с ярката страна надолу и сгънете горната му част. Навийте навътре и страничните сектори на листото.



2. Вземете друго листо и сгънете горната му част. Поставете сгънатото на руло първо листо в центъра на второто и го обвийте със страничните части.



3. Продължете с добавянето на листа, като завъртате основата на ‘розата’, за да оформите цветчетата. Центъра използвайте по-малки листа, а по периферията – по-големи. При създаването на основата стягайте добре детайлите, за да не се развалят цветовете с времето.



4. Добавяйте листа по периферията, за да постигнете желаните от Вас форма и размери на аксесоарите. Захванете добре всички детайли в основата и започнете да увивате с цветарско тиксо. Уверете се, че сте захванали добре всички части и изрежете тиксото.



5. За да оформите по-дълги стебла на ‘розите’ поставете до стеблата на листата дълго клонче и увийте с цветарско тиксо. Ако искате гъвкави основи, можете да използвате цветарска тел, която обикновено е в зелен тон.



6. Поставете по едно не много голямо кленово листо върху стеблата на розите и го захванете за дръжката с цветарско тиксо – то може да играе ролята на обикновено листо и затова можете да го оформите с ножици. Поставете ‘розите’ във ваза и ги оформете като празничен есенен букет за интериорите.