Необходими продукти:

600гр картофи,
200гр бекон,
1ч.ч. вино (бяло, сухо),
1 връзка пресен лук,
2с.л. ябълков оцет,
1ч.л. сол,
1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода за около 30 мин. Изпържете нарязания на ивици бекон за около 2-3 мин. и извадете.

В същия съд задушете нарязания на лук около 2 мин. Прибавете виното и оцета и оставете да къкри 2 мин. Подправете със солта и пипера.

Обелете и нарежете сварените картофи на филийки и ги поставете в купа за салата.

Прибавете ситно нарязания бекона. Изсипете отгоре соса и разбърквайте внимателно, за да не се натрошат картофите. Сервирайте топло.

Четете още: Ммм... Меден мус