Някои хора вярват, че най-важното в един дом е храната, а това в какво е сервирана няма значение.

За други пък сервирането и подреждането на масата е цяло изкуство, на което отделят доста голяма част от свободното си време.

Именно за вторите в два поредни материала ще представим няколко интересни дизайнерски чинии.

Чинийка за пръст


Стеснителните хора, които посещават коктейли, обикновено се връщат у дома гладни. И всичко това заради срама да напълнят чинията си с различни лакомства от блок масата. Именно за тях е чинийката за пръсти, на която можете да поставите няколко малки хапки и да повторите без да се срамувате.

Чиния спрямо навиците



Всяка сряда хапвам за вечеря наденица с картофено пюре, във вторник пък залагам на пържола с грах … Вероятно по този начин изглежда графикът на хората, които обичат да правят планове за всичко, дори и за вечерите си. Именно за такъв тип маниаци са създадени чиниите, които са съобразени с очертанията на храната, която ще поставите в тях.

Чинии с рисунки на ястия


Ако искате да си съставите по интересно домашно меню, то тези чинии за страхотна алтернатива на обичайния списък с ястия. Още по-интересен пък е и начинът, по който можете да сервирате ястията си, като ги съобразите с контурите на нарисуваната храна.

Чиния за мързеланковци


Дизайнерът на тази чиния е вдъхновен от хората, които прекарват ден и нощ пред компютъра си. Тя е подходяща и за пристрастените към телевизора, на които също им е трудно да се разделят задълго от любимата си вещ. Тази чиния се прикрепя към дрехата ви в областта на гръдния кош, а чрез нея можете да закусвате, обядвате и вечеряте без да ставате от дивана.

Чинии за големи и малки деца



Това определено са едни от най-забавните аксесоари за дома, които сме виждали и които със сигурност биха накарали намръщеното дете да погледне по друг начин на нежеланата от него закуска.