Автор
Woman.bg

Пикът на сексуалното желание при жените идва на 35

Тридесетте са новите двадесет, когато става дума за добър секс, твърди ново изследване.

Преди време беше установено, че жените достигат пика на своята сексуалност на 28-годишна възраст, а мъжете - на 31-годишна възраст. Но ново изследване показва, че сексуалният пик при дамите настъпва цели седем години по-късно. То установило, че жените имат най-голямо желание за секс между 35 и 44-годишна възраст, като 17 на сто от анкетираните оценили либидото си на десет по десетобалната система, предаде БГНЕС.



Над една трета от жените, 36 на сто, от същата възрастова група правели секс между два и три пъти на седмица, а 20 на сто - между четири и шест пъти на седмица. А над три четвърти от дамите от тази възрастова група са напълно доволни от сексуалния си живот. Един от факторите за високите нива на сексуално задоволство при жените на средна възраст е хитовият еротичен роман "50 нюанса на сиво". 47% от представителките на нежния пол, които са чели книгата, заявили, че тя активно е повлияла на сексуалния им живот.

Фирмата Lovehoney, занимаваща се с продажба на секс играчки, анкетирала 2100 мъже и жени на възраст между 18 и 65 години. Целта била да се установи доколко хората са щастливи от сексуалния си живот, колко често правят секс и доколко либидото се влияе от възрастта.