Пицата всъщност не е вредна храна, твърдят учени от университета на Мериленд, според които, ако се използва пълнозърнесто бяло брашно и се пече на температура около 250 градуса, пицата дори е полезна за здравето.
Американските химици смятат, че тази изключително популярна в много части на света храна трябва да остане част от редовната храна на човек, но за да бъде полезна, трябва да се спазват някои препоръки – да не се поставят твърде големи количества сирене и местни продукти, да се използва пълнозърнесто бяло брашно и пицата да се изпича за 1-14 минути при фурна с температура 200-280 градуса, пишат от zdrave.bg
“По този начин се увеличава количеството антиоксиданти в храната, но само при условие, че тя се консумира не повече от 10-18 часа след приготвянето й”, твърдят учените, цитирани от International Journal of Obesity.