След като ви представихме закуската на Барак Обама и тази на Леонардо Ди Каприо, днес следват прасковените кексчета на Джулия Робъртс.

Продукти:

* 7 праскови;
* 1/4 чаша лимонов сок;
* 1/4 чаша уиски;
* 1/4 чаша бяла кристална захар;
* 2/3 чаша кафява захар;
* 200 гр. краве масло;
* 2.5 чаши брашно;
* 1 чаена лъжичка мляна канела;
* Охладен ванилов йогурт.

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180-200 градуса. Подгответе си 7-10 малки формички за печене и ги намажете с краве масло.

В голяма купа смесете ситно нарязаните праскови, лимоновия сок, уискито, бялата захар и една трета от кафявата захар. Разбъркайте добре, изсипете сместа във формите и добавете отгоре малко нарязано краве масло.

В отделна купа смесете брашното, остатъка от кафявата захар и канелата. Постепенно добавете предварително разтопеното краве масло (около 1.5 чаши) с постоянно разбъркване.

Разпределете тестото върху плодовата смес във формите.

Покрийте отгоре с фолио и печете около 40 минути. Махнете фолиото и печете още 5-10 минути, до златисто.

Извадете кексчетата от формите и ги оставете да изстинат леко.

Сервират се украсени с малко ванилов сладолед.