Приблизително време за приготвяне: 45 минути

Необходими продукти:

9 -10 големи гъби
1 средно голяма глава лук
2 супени лъжици сметана
150 г кашкавал
няколко стръка копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Махнете пънчетата от гъбките и внимателно изстържете вътрешността им.

Нарежете пънчетата и изстърганата част от вътрешността на гъбите на дребно и ги запържете заедно със ситно нарязания лук. Не забравяйте да добавите и сол.

Добавете сметаната и ситно нарязания копър за съвсем малко, разбъркайте и премахнете получената плънка от огъня. Добавете към нея няколко супени лъжици настърган кашкавал.

С получената плънка напълнете шапчиците на гъбите, отгоре поръсете с останалата част от кашкавала. Поставете гъбките в тава и добавете съвсем малко вода - около сантиметър. Поставете ги в предварително загрята фурна и печете на 200 градуса за около 25 минути.

Ето ги и готовите гъбки: