„Рубльовка“ е неофициалното име на престижен квартал в западната част на Москва.

Това е „Бевърли хилс“ на богатите руски олигарси. Там живеят много руски политици, общественици и новобогаташи.

Цената на земите в квартала е между 5 000 и 15 000 евро/кв.м, т.е. толкова висока, колкото в много малко други градове и въпреки това интересът не стихва. Олигарсите се "избиват" за всеки терен, който се освобождава край пътя, а местното население постепенно е изтласкано в бедняшките квартали.

Улицата някога е минавала през няколко села. Според местните хора "Рубльовка" е държава в държавата и дори да бъде тотално изолирана, може да функционира самостоятелно.

За да се потопите в разкошните и живописни места, където охолстват олигарсите, не са ви необходими указатели. Вместо карта можете да използвате билбордовете - приближавайки Рубльовското шосе, рекламата върху тях става все по-разкошна.

Все по-често от рекламните пана ви канят да посетите бутиците „Долче и Габана”, „Версаче” и „Булгари”, да си купите часовник с марката „Патек Филип”, „Картие” или „Шанел”, чиято цена достига до няколко стотици хиляди евро, или пък приказен дом на френската Ривиера.

Съдейки по билбордовете, можете да се досетите и за стандарта на живот на обитателите на баровските селища - те слушат радио „Монте Карло”, а не простонародното „Шансон”, ядат суши и екзотични морски продукти.

Сред известните жители на „Рубльовка“ са Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Михаил Горбачов, Виктор Черномирдин, Юрий Лужков.

От две години почетен жител на „Рубльовка“ е и моделът Наоми Кембъл, която оплете в своите любовни мрежи руския милиардер Владислав Доронин.

Вижте как изглеждат къщите и дворовете на руските новобогаташи:

Повече снимки може да видите ТУК!!!