Кари Брадшоу се завърна на малкия екран зад Океана в средата на месец януари.

Ние изгледахме двата епизода, които бяха показани досега и решихме да споделим с вас своите впечатления.

С актрисата, която замести Сара Джесика Паркър - Анна София Роб можете да се запознаете тук.

Сериалът определено е насочен към по-младата и тийн публика. Не очаквайте от него хапливия език на Кари, която всички познаваме. Не очаквайте и любимите ни случки със Саманта, които ни караха да се изчервяваме. В интерес на истината никоя от приятелките на Брадшоу не присъства в поредицата, поне за сега ...

Това, което ще видите е един захаросан и наивен училищен свят, в който младата Кари търси своето място. Най-любопитното в случая ни се стори това, че действието се развива през 1984 г. и създателите на продължението са се постарали всичко заобикалящо героите да изглежда по този начин. Ако въобще видите мобилен телефон, той прилича на огромна тухла, ако пък ста забравили какво е уокмен, сега можете да си припомните ...

Сигурни сме, че очаквате да кажем и няколко неща за модата в сериала. Този път решихме да дадем думата на дизайнера на костюмите на поредицата Ерик Деймън, който доскоро работеше с дамите от „Клюкарката” – Gossip Girl. Ето какво казва той в свое интервю за сайта stylebistro.com:

Как би сравнил стила на младата Кари с този на порасналата?

Много е важно да имаме предвид, че в настоящия сериал тя все още е на 16 години и е ученичка в гимназия в Кънектикът. Тя търси стила си. Освен това, разбира се, времената изиграват голяма роля при изграждането на цялостната визия. Тя е на възраст, на която експериментира, учи се и създава индивидуалния си уникален стил.

Имах всичко това предвид докато създавах визията за нея, исках да й дам уникална гледна точка, смесвайки цветове, шарки и епохи. Миксирах неща от 80-те години с дрехи и аксесоари от гардероба на майка й, които лъхат на 60-те и 70-те.

Да очакваме ли от сериала да разкрие модните тайни на Кари, например от къде идва герданът с надпис "Carrie" или пък манията й по обувките на Маноло Бланик?

Опитвам се да създам „скрити съкровища”, които да говорят нещо на публиката. От там дойде и вдъхновението ми за гердана, който носи сегашната Кари. Той е се състои само от една буква "C" и е дело на Alex Woo.

На кои марки са визиите, използвани в сериала?

Дрехите са от някои от любимите ми места в Ню Йорк: Amarcord, Beacon's Closet, Ressurrection, Frock и Screaming Mimi's for vintage. Разчитах и на много модни марки като Topshop, H&M и на магазина Saks Fifth Avenue, които да дадат актуално звучене на дрехите. Разбира се, ще включим и някои големи имена като Marc Jacobs, Chloe, Missoni и Georges Chakra.