Мария Шарапова представи собствената си компания за производство на бонбони в магазина Henri Bendel в Ню Йорк.

За събитието Мария бе облечена в рокля на David Koma от есенната му колекция за 2012-та. Дрехата е украсена с блестящи пайети в синьо и бяло, а завършекът на тоалета отговорно бяха поели сините обувки от велур на Sergio Rossi.

Сладкото начинание на руската тенесистка носи името Sugarpova и предлага асортимент от 12 вида дъвчащи бонбони, направени във формата на устни, тенис-топка, паяк, плодове, мечета, звездички, сърчица и други фигури.

Според Шарапова "Sugarpova е най-вълнуващият проект, с който съм се захващала. Това е бизнес, в който влагам собствени пари".

"Над създаването на Sugarpova работех с голяма любов. Мога да си призная, че съм голяма лакомница. Когато не намирах в магазините това, което ми харесва, аз реших да създам своя собствени бонбони, които биха се понравили на такива момичета като мен".

Бонбоните засега ще се продават само на територията на САЩ. Но в скоро време Sugarpova ще се появи и във Великобритания и Обединените Арабски Емирства. Дотогава, а и след това те ще се продават в интернет.

За една опаковка с тегло 142 грама ще платите около 6 щатски долара.