Тиквичките не са от най-ярките зеленчуци и нямат силен и натрапчив вкус, но това не бива да е причина да ги оставяме на заден план, а напротив. Колкото са ненатрапчиви,толкова са и полезни за здравето
Направете си тази страхотна лятна супичка.
Необходими продукти (за 4 порции):
1 глава лук,
1/2 кг тиквички,
1 връзка копър,
1 яйце,
1 ч. л. сол,
2 с. л. Олио
Начин на приготвяне:
В 1,5 л вряща вода се слагат олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на 6 парчета. Когато тиквичките и лукът се сварят, тенджерата се маха от котлона.
В отделен съд се разбива яйцето и с бъркане бавно се прибавя към него по малко от течността на супата (около 1/3 от нея).
Получената смес се сипва обратно при зеленчуците с бъркане. Добавя се ситно нарязаният копър.
Супата се оставя да престои 10 минути, след което е готова за консумация.
Четете още: Пай със сирене и спанак
източник: vegetarianstvoto.hit.bg