Необходими продукти:

* 500 гр. треска
* 1 морков
* 1 глава лук
* 20 гр. копър
* 4 картофа
* 1/2 стрък праз
* 300 гр. сметана
* 1 супена лъжица брашно

Начин на приготвяне:

Изчистете рибата, нарежете я на парчета, залейте я с 2 л. студена вода и я сложете на котлона да заври.

Изчистете моркова и го пуснете във водата при рибата заедно с глава лук и няколк стръка копър. Варете около 1 час, после прецедете бульона.

Обезкостете рибните филета и ги разделете на парчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Кипнете бульона, добавете в него картофите и варете 15 минути. Нарежете сварения морков и праза, пуснете ги в супата и варете още 5 минути. Нарежете на ситно останалата част от копъра.

Разтворете брашното в сметаната, изсипете сместа в супата, кипнете и варете още 3 минути.

Супата се сервира с добавено във всяка чиния рибено филе, поръсена с пресен копър.