Мили дами днес ще ви предложим няколко съвета, с които да превърнете къдравата грива в изкусително оръжие.

Само жена, имаща къдрава коса знае колко е трудно да се справиш с нея и колко е сложно да избереш най-подходящата прическа.

Въпреки това, стига да знаете как може да превърнете буйните букли във ваша запазена марка, във оръжие, което да ви осигури стилната визия, за която винаги сте мечтали. Но за да изглеждате наистина ослепителни трябва да полагате много грижи за къдриците си.

Експертите съветват задължително да използвате маска за коса, като и да не прекалявате със стилизиращите продукти, защото увреждат косъма.

Фризьорите също напомнят в никакъв случай да не решете косата си с четка, а с гребен и то такъв с по-широки зъбци, за да не накъсвате косата.

Както вече споменахме дългата къдрава коса позволява на своите притежателки всеки път да бъдат различни и лесно да експериментират с разнообразни стилове.

Например, за срещата с любимия може да изберете по изтънчена и романтична прическа, като оформите косата с помощта на маша.

Ако пък искате да постигнете секси визия, за излизането по женски с приятелки, намачкайте косата с пяна и оформете с дифузер.

Дамите пък, които притежават къдрава коса до раменете са още по-облагодетелствани от към прически, защото тяхната коса е по-пластична и лека, което я прави по-податливи на третиране.

Съветът, който експертите дават на жените със средно дълга коса е да изберат прическата на етажи, защото тя осигурява по-завършен и изтънчен облик.