Здравейте, момичета! Как би ви се отразила една винена спа терапия в студения януарски ден? Затворете очи и се пренесете мислено някъде на юг, където слънцето е вляло живителната си енергия във всяко гроздово зрънце, което освен да се превърне в чудесно вино, може нежно да погали кожата ви и да ви достави така желания релакс в напрегнатото ежедневие...

От откриването на първия официален винен спа комплекс в света в региона на винената столица Бордо през 1999 г., голяма част от световните спа курорти последваха примера на иновативните французи от Кодали ( Caudalie). Марката Vinothérapie остава запазена за французите,които откриват и свои филиали в топ хотели на света като Плаза хотел в сърцето на Манхатън, който се присъедини в семейството Кодали по случай 100 годишнината от откриването си. Бразилия, Испания, Турция и Португалия са следващите страни, в които почитателите на винотерапията ще могат да се насладят на специални спа програми, достойни за самата Клеопатра!

Основните предимства на Винотерапията са стягането на кожата и забавяне на нейното стареене, благодарение на мощните антиоксиданти, намиращи се в ципата на гроздето и във виното.

И така, нека ви представим топ 10 винени спа хотели в света, разположени в световни винени региони:

1. Caudalie , Франция, пионерите! Преди повече от 15 години Матилд и Бертран Томас, създават своя малък оазис в лозята на шато Смит О Лафит,на левия бряг на Бордо. Матилд Томас вярва, че е възможно да се създадат ултра ефективни натурални продукти за красота от лозата и съвместно с професор Веркотерен, доказват това в изисканите текстури на своите продукти,уважаващи кожата и околната среда. Разходка сред лозята и винотерапия, не е ли мечта?

2. Adler Thermae Spa Resort, Италия – раположен в сърцето на Тоскана, хотелът е заобиколен от заоблени хълмовеи терасовидни лозя. Насладете се на прекрасните тоскански вина и кулинарни изкушения и релаксирайте във винения спа комплекс, предлагащ екфолиращ масаж с органични гроздови зърна и много други впечатляващи винени терапии.

3. Caudalie Vinotherapie Spa, САЩ – Единственото място в Северна Америка, където може да се отдадете на удоволствието от Caudalie терапията е в Hotel Plaza в Ню Йорк. В допълнение към процедурите за лице, грижа за ноктите и масажи, спа центъра предлага терапии като Натрошен Scrub от Каберне и Wine Maker Масаж.



4. Sante Hotel, Resorts & Spa, Южна Африка
– над 200 декара първокласни лозя, Spa& Sante предлага винотерапия като Pinotage Vino-Bath и VinAqua Vine therapy, както и доктор Фиш терапията, при която малки рибки изяждат мъртвата кожа на краката. И за двете страни терапията е безопасна!

5. Balgownie Estate Vineyard Resort & Spa , Австралия – На по-малко от час път с кола от Мелбърн, Resort Balgownie EstateVineyard & Spa е с изглед към прекрасните хълмисти лозя на частното имение. Неговия спа, Natskin Spa Retreat, предлага пакет „Ритуал Винотерапия”, който включва ексфолиране на тялото гроздови семена, маска за тяло с червено вино, терапия за лице и масаж на главата. Duo масажи и групови резервации, също са на разположение за тези, които искат да се усамотят с любимите хора или с близки приятели.

6. Wine & Spa Resort Loisium Langenlois, Австрия - Първата дестинация на Aveda Спа в Австрия се намира на един час път от Виена, в кубичния Loisium Hotel. Спа дестинацията е на над 1000 квадратни метра надморска височина , с дванадесет стаи за терапия, някои от които включват Body Peel с гроздов еликсир, топла вана в специална дъбова бъчва с чаша пенливо вино в ръка!

7. Patios de Cafayate Hotel & Winespa, Аржентина - Бившият колониален замък , в който се помещават днес винарската изба Ел Esteco и невеорятния спа-резорт се намират в сърцето на Долината Calchaquí на повече от 5.500 метра над морското равнище. Винотерапиите, които имението предлага са неизброими; опитайте Каберне Совиньон вана, може да се насладите и на вана от известният аржентиски сорт Торонтес, както и на вана с гроздов сироп, масаж с гроздовата каша, или гомаж (с помощта на гроздови семена и сол от Андите). Черешката на тортата е специална релакс зала, с гледка към лозята и планината, където да се отдадете на зареждащ хидромасаж в специален винен басейн!

8. Spa at Kenwood, САЩ - Менюто включва Wine Kenwood вана , с джакузи и изглед към лозята, и детоксикираща Wrap Kenwood терапия с масло от Ризлинг и Шардоне, глина и други полезни за кожата съставки.

9. Vinotherapie SPA Caudalie Marques de Riscal , Испания - сред великолепна съвременна архитектура и прекраснате лозя на Риоха, гостите могат да релаксират в отопляем открит басейн, да преборят стреса в джакузи или фитнес центъра,както и да отдадат специално внимание и на краката си в pediluvium. Процедурите включват а хидро-терапии като Barrel вана, в която се активира кръвообращението и се подобрява мускулния тонус.Vinothérapie Спа Caudalie Маркес де Riscal е удобно разположен в близост до забележителности като Музея на Виното Dinastia Vivanco, най-големия винен музей, собственост на винарската изба Маркес де Riscal, построена през 1858.

10. Wine Spa Peralada, Испания - Wine Spa Peralada е фокусиран върху антиейдж терапиите в невероятна средновековна атмосфера. Използват се продукти като екстракти от червено грозде, дрожди , както и семки от Мускадел, всичко това от собствените лозя, заобиколили имението. Различни терапии ще поглезят сетивата ви: Muscatel Grape Caress Body Wrap, Merlot Red Wine Bath и Balneo Gran Claustro, които включват хидромасаж с вино, пилинг и масаж с четири ръце. След зареждането в спа-центъра може да се отдадетете на голф, който средвновековния хотел предлага.