В наши дни Барби и Кен са не просто кукли, с които си играят малките момиченца, ами еталон за красота за мнозина хора по света.

Да, доста плашещо заключение, имайки предвид нереалните пропорции на тялото и черти на лицето, които известната "двойка" притежава, но е факт, че все повече млади хора си поставят за цел да притежават физическите характеристики на въпросните кукли.

Вече сме ви разказвали за бразилеца Селсо Сантебанес, известен с прякора Живия Кен, който за съжаление изгуби битката с левкимията и си отиде от този свят, и Живата Барби – Валерия Лукянова, но днес на хоризонта се задават други двамата млади души, които са обсебени от идеята визуално да приличат на пластмасовите играчи.

Това са 20-годишната Анастасия Рескос и 23-годишният Кунтин Деар, които живеят в Париж и през последните години са похарчили около 200 000 паунда, за да заприличат на своите идоли – Барби и Кен.

Известни дами, казали „НЕ“ на пластичната хирургия - I-ва част

Анастасия, която е от Санкт Петербург, и Куентин, който е от Марсилия, са двойка от 2013 година, но обсебеността им от куклите и интервенциите, на които се подлагат, за да пресъздадат външния им вид, бележи началото си далеч преди тяхното запознанство.

Рескос прави първата си операция – на носа, на 17 години, а Деар своята, която отново е ринопластика, на 18. Първоначално тяхната мания е била финансирана от родителите им, а днес от двата успешни магазина за телефони, които Куентин има.

Известни дами, казали "НЕ" на пластичната хирургия - II-ра част

В долния десен ъгъл може да видите снимки на Анастасия и Куентин от годините, когато все още не са се били подлагали на пластични операции

Всичко за ринопластиката

Въпреки че вече са вложили стотици хиляди в разкрасителни интервенции, те признават, че все още не са постигнали визиите, които искат, и разкриват, че ще продължат с посещенията при естетическия хирург, докато не заприличат напълно на куклите, а когато това стане, възнамеряват официално да сменят имената си на Кен и Дол (от английски doll - кукла).

Освен че отделят баснословни суми за пластични операции, Анастасия и Куентин дават хиляди долари на месец за различни козметични процедури. Брюнетката харчи над 800 паунда месечно за процедури на лицето, косата, също така за изкуствения си тен и маникюра. Младият мъж пък отделя 400 паунда на месец за процедури за подмладяване, прически, изкуствен тен и епилация.

Жертви на пластичната хирургия: Джоан Ривърс