Есента не е официално тук, докато не сме яли тиква.
Затова трескаво се заехме да търсим рецепта за вкусно ястие с тиква и за наша радост намерихме.
Рецептата, която открихме, е за хляб с тиква и орехи. Приготвянето на въпросния десерт не коства много време, а крайният резултат е невероятен аромат в комбинация с мек кадифен вкус.
Ето и самата рецепта:
Четете още: Есенно изкушение: Печени круши с мед и орехи
Нобходими продукти:
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
½ ч.л. бакпулвер
½ чаена лъжичка канела на прах
¼ чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
½ чаена лъжичка сол
голяма щипка черен пипер
1 голямо яйце
½ чаша безсолно масло, разтопено
1 чаша пюре от тиква
1 чаша лека кафява захар
2 супени лъжици портокалов сок
1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
1/3 чаша орехи, много едро нарязани
Четете още: Ябълков пай
Начин на приготвяне:
Сложете решетката на фурната в центъра на печката и я загрейте до 175 градуса.
Намазнете съда, в който ще печете хляба, сложете пергаментова хартия върху него и намазнете и нея. Хартията за готвене ще спомогне по-лесното отделяне на готовия десерт от съда.
В средно голяма купа смесете брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта и щипката черен пипер.
В друга купа смесете яйца, разтопеното масло, и тиквено пюре, докато добре съчетани. Към тях прибавете захарта, портокаловия сок, екстракта от ванилия и разбиийте добре.
Четете още: Кокосов лайм пай
Смесете съдържанието на двете купи и разбийте до получаването на гъста хомогенна смес без бучки брашно.
Полученото тесто трябва да е гъсто и да не може да се излива.
Изсипете тесто в съда за печене и поръсъте орехите върху него.
Четете още: Веган чийзкейкчета без печене!
Времето за печене е между 45 и 55 минути. Полезен трик, който ще ви помогне да разберете, че хлябът е достатъчно добре изпечен, е да го набодете с клечка за зъби и да я извадите. Ако тя е чиста, а не изцапана с брашно, значи хлябът е готов.
Сервирайте десерта топъл и по желание го гарнирайте с масло и мед.
Приятно похапване, дами!