Главно действащо лице в днешния ни материал е 24-годишната Симон Андерсън от Нова Зеландия, която за приблизително една година отслабва 92 килограма. И от 169 килограма става 77.

Теглото от близо 170 килограма съвсем естествено е не просто неестетическо, но затруднява и дори ѝ пречи на Симон да извършва съвсем обикновени ежедневни неща и по-важното застрашава здравето ѝ.

И така след години на унижение и неудобство тя най-накрая решава, че е време да започне да живее, да спре да седи затворена вкъщи и знае, че ключът към това е само един – драстично да отслабне.

Андерсън много добре си спомня точно кога е започнала живото променящото си пътешествие – датата е 29 август 2014-а година. Следват 11 месеца, през които тя става в пет часа сутрин, за да тренира, месеци на много лишения и много сълзи от физическа болка, но и от радост от промяната във фигурата, която с всяка седмица става все по осезаема. След стриктна диета и усилени тренировки края на юли следващата година тя е свалила повече от половината от теглото си и тежи 83 килограма.

Симон решава да се похвали с претърпяната трансформация и в страницата си в , но мнозина от последователите ѝ там, които не я познават лично, я обвиняват, че показаните от нея колажи – преди и след, са лъжливи и че това всъщност не е една и съща жена, защото ако в действителност е отслабнала толкова със сигурност ще има увиснала кожа.

Той я наричеше "дебела крава", тя отслабна и го заряза



Може би повечето хора биха подминали подобни упреци, но не и 24-годишната Андерсън, защото след упорития труд, с който е изваяла тялото си, тя не иска никой да омаловажава постиженията ѝ.

Затова тя загърбва суетата си и качва снимки, запечатали увисналата ѝ от отслабването кожа. За да обори обвиненията, тя допълва снимката с подробно обяснение, в което разкрива, че разликата в тена на кожата на фотосите преди и след се дължи на спрей-тен процедурите, които е започнала да посещава веднъж седмично, а цветът на косата ѝ е различен на двата кадъра, просто защото се е боядисала.

Симон признава, че голямото количество увиснала кожа наистина я притеснява и няма намерение да се примири с нея. Дамата събира пари, за да се подложи на пластична интервенция, чрез която да се премахне разтегната кожа.

Спиращата дъха промяна на Хана



Към днешна дата тя не само е събрала необходимите ѝ средства и е претърпяла мечтаната операция, но и продължава със здравословния начин на живот и усилените си занимания със спорт.

В момента тежи 77 килограма при ръст 181 сантиметра, но разкрива, че пътешествието, което е поела преди година и нещо, все още не е приключило. Тя е категорична, че има още много неща, които иска да постигне – нови мечтани килограми, достойно представяне на щатския маратон, да тренира във фитнес залата с все по-големи тежести и много други, които е сигурна, че ще осъществи, защото ако човек е постоянен и има воля всичко е възможно.