Автор
Woman.bg

Журналистка получава огнени белези след козметична процедура

Журналистката от британския вестник "Индипендънт" Шарлот Крипс призовава за по-строг контрол за частните терапевти, които се занимават с козметични процедури, съобщава "Дейли мейл", цитиран от "24 часа"

През 2008 година тя имала запазен час за козметик, за да се почувства по-добре и това променя живота й завинаги.

"На 37 години кожата ми беше сива и безжизнена, имах петна от кафява пигментация на челото. Вратът, гърдите, ръцете и лицето ми бяха за терапия", казва Шарлот.

Неин приятел й препоръчал интензивна лазерна пулсираща процедура, която се използва за изглаждане на тена, с продължителност 30 минути. Процедурата се състои в насочване на светлинни импулси към кожата. Те преминават през епидермиса и проникват дълбоко в дермата, където се стимулират клетките да произвеждат нов колаген.

По време на процедурата козметичката казала на Шарлот, че трябва да превключи на по-силни настройки за постигане на по-добри резултати.

Когато специалното устройство прминавало през лицето на жената, усещането ставало все по-горещо и по-горещо. "Когато стигна до врата ми, не можех да си представя, че паренето ще продължи", разказва журналистката.

"Напуснах студиото и се прибрах вкъщи за по-малко от 20 минути. Погледнах се в огледалото и изпищях", споделя тя. "Гърдите ми бяха покрити с огнени белези, които приличаха на петна на животно. Не можех да облека абсолютно нищо, защото раните бяха ужасно болезнени", казва жената пред BBC в понеделник.

Шарлот Крипс прекарва 6 месеца в болка след процедурата. Жената получила като компенсация от застрахователите 5-цифрена сума.

„Смятам, че трябва да има закони, които да позволяват правенето на епилация, ботокс и подобни процедури само под наблюдението на лекар", казва журналистката.

1,5 милиона козметични процедури са извършени във Великобритания за 2011 г. Много от тях - по време на обедната почивка или дори на партита.