Автор
Woman.bg

Звездните герои на 2011 година: Майкъл Дъглас

Вече ви показахме с какво се отличиха Кейт Уинслет, Кейт Мидълтън, Наталия Водянова, както и Анджелина Джоли и Брад Пит.

Днес е ред на Майкъл Дъглас.

През август 2010 година Майк Дъглас получи диагноза рак на гърлото. Но той не се пречупи и започна усилена борба със смъртоносната болест. Отслабна ужасяващо и изглеждаше като жалко подобие на себе си, но в крайна сметка оцеля.

В началото на 2011 г. актьорът заяви, че е преборил рака. Злокачественият тумор, който можеше да му струва живота, се разсеял. „Чувствам се прекрасно и изпитвам огромно облекчение. Туморът изчезна. Последните шест месеца бяха жестока надпревара“, споделя Дъглас.

Новината зарадва на първо място близките му – съпругата му Катрин Зита Джоунс, децата му и родителите му. 94-годишният Кърк Дъглас, настоящ холивудски ветеран, изрази облекчението си през списание People: “Бог чу молитвите ми. Той не винаги изпълнява молбите ми, но този път го направи!“.


Майкъл Дъглас отбеляза в интервю за NBC, че му е било трудно да съобщи ужасяващата си диагноза на своите деца – Дилън и Карис, но им казал всичко от самото начало. „Дори ги заведох на една от процедурите си по химиотерапия, за да не си представят какво ли не“, казва актьорът.

Сега Майкъл отново се захваща за работа и ще играе във филм на Стивън Спилбърг ролята на шоумена и пианист Либераче, починал от СПИН през 1987 г. Освен това актьорът стартира кампания за подпомагане на изследванията за борба с рака.

Дъглас призова хората да се грижат за здравето си и да се подлагат на профилактични изследвания, за да пресекат опасната болест в началния й стадий. Лекарите му изпуснали началната фаза на неговото заболяване, въпреки че той неведнъж ходил на прегледи с оплаквания за болки в гърлото. „Разбирам ги, такъв тумор трудно се открива, твърде е необичаен... Но не бих казал, че съм готов да простя на тези лекари. Вторият стадий би бил по-лесен за лекуване от четвъртия“, отбелязва известният актьор.