Автор
Woman.bg

Лейди Ди: Чарлз обичаше Камила, исках да се самоубия

Биографът на принцеса Даяна – журналистът Андрю Мортън, пусна нечуван досега запис, на който Лейди Даяна разказва за разочарованието от брака си с Чарлз и за първи път споделя за опита си за самоубийство и булимията си.

В записа, направен през далечната 1991 година, принцесата разкрива, че съвместният живот с престолонаследника я е хвърлил в бездната на депресията и булимията и тя дори се е опитала да сложи край на живота си.

Даяна разкрива, че когато Чарлз ѝ предложил брак, тя знаела много добре за аферата му с Камила. Даяна вече била сигурна в това, че бъдещият ѝ съпруг има друга, след като случайно го чула да разговаря по телефона с нея в банята и да ѝ казва, че "Каквото и да става, винаги ще обича нея."

Даяна признава, че не могла да се зарадва дори в сватбения си ден, защото през цялото време се оглеждала за Камила. Принцесата разкрива, че била лудо влюбена в мъжа си и не можела да свали поглед от него, мислейки си, че е невероятна щастливка, че той е избрал нея. Същевременно обаче изпитвала тъга и страх, че той обича друга. Камила дори присъствала на сватбата, разкрива Даяна.

По-късно тя открила и златната гривна, която Чарлз поръчал за Камила с вплетени една в друга букви "Ф" и "Г" (инициалите на псевдонимите, които двамата са използвали, за да се крият - Фред и Гладис). Той и я подарил точно два дни преди сватбата си с Даяна. Постоянните забележки за теглото, заедно с притеснението от връзката на Чарлз с Камила Баркър Боус буквално съсипали здравето на принцесата. "Бях отчаяна, толкова отчаяна. Спомням си първия път, в който се принудих сама да повръщам. Бях толкова развълнувана, защото си мислих, че това ще намали напрежението. По време на първата ми проба за роклята талията ми бе 29 инча (около 73,6 см). В деня на сватбата ми вече беше 23 инча (58см). Бях се стопила от февруари до юли. Бях изчезнала", споделя принцесата.

Четете още: Еволюцията на принцеса Даяна



Даяна споделя също така, че е изкарала по-голямата част от медения си месец в плач, защото постоянно се притеснявала, че мъжът ѝ е с нея телом, но духом е с Камила. При всеки по-дълъг негов телефонен разговор Лейди Ди изпадала в паника, защото била убедена, че съпругът ѝ говори с любовницата си.

Принцесата разкрива, че отчаянието ѝ стигнало до там, че тя направила опит за самоубийство, като срязала вените си.

В разговора си с журналиста Андрю Мортън Даяна признава, че е трябвало да живее не само с мисълта за любовната афера на съпруга си, но и с факта, че тя никога няма да е приоритет за него.

Даяна признава, че той ѝ е демонстрирал това ежедневно. "Никога не беше: "Скъпа, искаш ли питие?" Беше: "Мамо, искаш ли питие?", "Бабо, искаш ли питие?" и чак тогава: "Даяна, ти искаш ли?"

Четете още: Разкрасителните тайни на принцеса Даяна