На първа среща повечето хора изпитват съвсем нормални усещания като тревога, притеснение, ускоряване на пулса, изпотяване. Всички те са следствие от ниско самочувствие и страх от отхвърляне.

Но има и такива жени, които са като богини и сякаш винаги държат емоциите си под контрол. Направо могат да ти отвеят главата и да не знаеш къде се намираш и в какъв плен си попаднал, когато си в тяхната компания.

Какво отличава тези жени от останалите? Магьосници ли са? Едва ли...Но са достатъчно смели да бъдат себе си, без притеснение как изглеждат в очите на околните. Те притежават здравословно чувство за себестойност и чаровна духовитост.

Това са уверените жени! Да бъдеш уверен не означава, че никога не се съмняваш в себе си. Означава, че много добре знаеш кой си, къде се намираш и до къде искаш да стигнеш. И никога не се извиняваш за това. Означава да вярваш в себе си безрезервно и да знаеш, че можеш да се справиш с всяка неловка ситуация. Означава да разбираш своите нужди и желания и да не се притесняваш да ги изразяваш.

Четете още: Вашият партньор е предварително избран

Знаем, че е лесно да се каже всичко това, но е трудно да се постигне. Ние сме проекция от семейни и обществени модели на поведение, които формират представата ни за себе си. За съжаление, когато осъзнаем това, вече имаме изградена такава и не е лесно тя да бъде подменена. Но не е и невъзможно. Всичко е въпрос на навик и колкото повече и по-чести усилия полагаме да бъдем по-добра версия на себе си, толкова е по-голям шансът да успеем!

А знаете ли, че за създаването на нов навик са ни необходими точно 21 дни?

Ето няколко неща, които уверената жена прави на първа среща и ако успеете да ги превърнете в навик, те ще се станат неизменна част от вас и вашия характер:

1. Инициира срещата

Една уверена дама никога няма да стои, да премигва сластно и да чака благоговението на мъжа на нейните мечти. Тя отива и взима каквото смята, че й се полага. Какво е най-лошото, което може да се случи? Да й откаже? Е, няма да свърши светът с това.

2. Облича се удобно

Не, нямам предвид да отиде на срещата по анцуг или пижама, но определено ще избере облекло, с което да се чувства добре в собствената си кожа. В това не се включват 13-сантиметрови токчета, на които едва ходи.

3. Не се опитва да се представя за някой друг

Тя е себе си и не се държи неестествено, опитвайки се да се представи в най-добрата си светлина. Всички ние имаме качества и недостатъци, които не можем да крием дълго и които ни правят уникални.

4. Не държи да я харесате на всяка цена

Уверената жена няма да си губи времето в тревога дали ще я харесате или не. Защото притежава достатъчно чувство за себестойност, за да знае, че дори нещата между вас да не потръгнат, то причината не е задължително в нея.

5. Добър слушател е

Щом жена като нея ви е поканила на среща, то тя определено се интересува от вас като личност и с радост ще чуе историите, които имате да й разкажете. Ще ви зададе въпроси, ще сподели личен опит по темата, изобщо ще бъде един пълноценен събеседник, с когото времето минава неусетно и приятно.

6. Не се колебае, когато дойде време за сметката

Моментът на плащане на сметката може да се окаже доста неудобен и за двете страни. Има едно неписано правило, към което осъзнатите мъже и жени обичат да се придържат. Разходите по вечерята се поемат от човека, инициирал срещата. Всички останали увъртания и чупене на стойки са само пози, признайте си!

Четете още: Как не трябва да се снимаме на плажа

7. Ще ви целуне

Ако усети, че моментът е настъпил, тя няма да се свени да се приближи опасно близо до вас и да ви...целуне! Да, знаем, че в романтичните филми сюблимният момент се инициира от мъжа, докато жената свежда поглед с девическа невинност в погледа, но хайде стига лигавщини! Ако една уверена в себе си дама го желае, никакви стереотипи не биха й попречили да направи първата крачка.

8. Осигурила е предпазни средства

Да, точно това е, което си мислите. В чантата на съвременната жена задължително трябва да се намира поне един презерватив. Това не означава, че непременно ще прави секс на първа среща, но ако нещата следват естествения си ритъм в тази посока, трябва да бъде подготвена.

Сега идва въпросът колко мъже биха се чувствали удобно в компанията на подобна фурия. Със сигурност не са много, но ние в Woman.bg сме привърженици на вселенските закони на привличането. Смелите жени са предизвикателство и определено не са хапка за всяка уста, така че само най-смелите и уверени в себе си мъже ще оценят достойнствата на тази лъвица. Останалите могат само да стоят отстрани и да цъкат с език или да завиждат. Или просто да гледат и да се учат!


Автор: Десислава Недева