Време е за дебелите коледни пуловери, тонове горещ шоколад, канелени бисквитки и разбира се, цял куп любими фими. Никой и нищо не може да наруши празничното ви настроение. Готови сте да прекарате дни наред пред телевизора с любимите ви хора и да гледате стари коледни кино шедьоври. И тъй като сме напълно съпричастни към това ваше желание, решихме че е наш дълг да ви припомним, кои са вечните черно-бели празнични филми, без които Коледа няма да бъде същата.

„Животът е прекрасен“, 1946

View post on Instagram
 


Десетилетия наред този филм не спира да разтапя сърцата на киноманите. Ако трябва да бъдем честни, той е достоен за гледане не само на Коледа. В случай, че имате нужда да повярвате в доброто, ви съветваме да му обърнете полагащото му се внимание.

„Чудо на 34-та улица“, 1947

View post on Instagram
 


Да, чудесата се случват, особено когато вярвате! Филмът е заснет отново и през 1994 г., но ако наистина искате да се потопите в коледната магия на ретро лентите, ви препоръчваме да гледате огригинала.

„Holiday Inn”, 1942

View post on Instagram
 


Мюзикъл, който задължително трябва да гледате! Не можете да пропуснете класика, в която участват Фред Астер и Бинг Крозби. В лентата ще чуете общо 12 коледни песни, най-популярната сред които е „White Christmas”.

Четете още: Завинаги в плен на Бертолучи: Последният император на италианското кино