Автор
Люблена Папазова

"Копче за сън" спасява деца и майки от ковид депресията

Едно от най-любимите детски произведения „Копче на сън” на големия Валери Петров оживява по изключително пищен начин на сцената на Музикалният театър в София. Премиерата е на 1 декември, а театърът работи при спазване на всички санитарни мерки. В тези тъмни времена, всяко дете се чувства уплашено, но „Копче за сън” предлага приказно бягство поне за час в прекрасната компания на любимите играчки, животни и хора. Музиката е на композитора Георги Генков, създал музиката към филмите на класики като „Дами канят”, „Време разделно” и „Опасен чар”.

На сцената артистите, сред които трябва да отбележим Александър Мутафчийски, Теменужка Трифонова и Боряна Йорданова, сменят близо 40 костюма. Балетът на театъра пък показва, че може да изтанцува от море до часовник, а сценографията на Георги Златанов ни пренася във всяка мечтана детска стая, в която най-важното са не мебелите, а любовта и уюта.
На 1 декември малките зрители ще могат да гледат спектакъла както преди обед, така и от 17 часа, а програмата на детските представление може да видите тук:

Четете още: Кака Лара: Сбогом, смело момче