Автор
Люблена Папазова

Кака Лара: Сбогом, смело момче

Бащата на Лара Златарева си отиде две години, след като успя да преживее инсулт. Актьорът бе на 82 години. За кончината му съобщи бившата участничка в „Биг Брадър”, която преди няколко дни яростно отрече новината, че тя самата е в тежко състояние в болница с коронавирус. "Никой не е готов да напише онова, от което винаги се е страхувал...Ванката Ivan Zlatarev нашият ВАНКА си отиде! Сбогом, смело момче", написа във Фейсбук покрусената дъщеря.

Никой не е готов да напише онова, от което винаги се е страхувал... Ванката Ivan Zlatarev нашият ВАНКА си отиде! СБОГОМ, СМЕЛО МОМЧЕ

Публикувахте от Lara Zlatareva в Сряда, 25 ноември 2020 г.

"С прискърбие и присвито сърце се сбогуваме за последен път с един смел, честен и доблестен човек, който в продължение на десетилетия беше част от семейството на Младежки театър "Николай Бинев" – Иван Златарев. Той дебютира на сцената на театъра ни през 1978 г. с първата си премиера в Младежки театър (първата от толкова много, които ще последват!) – „Тил Ойленшпигел“ (постановка Иван Добчев), която се състои на 24-и септември същата година", съобщиха от Младежкия театър.

Истинското име кака Лара- Лазара е било "измислено" от актрисата Цветана Манева. Дядото на кака Лара се казвал Лазар. В една от поредицата бохемски вечери на Пловдивския театър, където играел бащата Иван Златарев, Манева го разпитвала как ще кръстят бебето, което трябвало да се роди всеки момент. Манева предложила да е Лазара, защото най-хубавите имена стават, когато на мъжкото сложиш само едно "а", обясни актрисата. И така хем на дядото, хем красиво. Но понеже това име липсвало в списъка на разрешените по онова време през1974 г., трябвало да се намеси и другият дядо - виден акушер-гинеколог от града под тепетата. Та, човекът говорил с когото трябва и така я записали като Лазара, нищо че всички казват Лара или кака Лара.

Четете още: Кака Лара: Никога не си забранявам положителните емоции