Липсваш ни, Британи Мърфи!

20 декември 2022 | 00:01
94019
6
снимки: Getty Images
6

На днешния ден през 2009 г. от този свят си отиде една приказна руса красавица, която всички помним като невероятна актриса – Британи Мърфи. В нейна памет ще си припомним някои факти от живота й.

Британи е родена в Атланта. Баща й, Анджело, е криминално проявен и често прекарва времето си в затвора вместо при семейството си. В резултат на това той и майката на Британи, Шарън, се развеждат само две години след раждането й.

Оттогава Мърфи живее само с майка си. Още от ранно детство бъдещата звездна дама проявява интерес към актьорската игра. Когато става на 5 г. майка й я записва в училище за танци и театър. Едва три години по-късно Британи вече е твърдо убедена, че иска да бъде следващата холивудска звезда. Денонощно убеждава майка си да й осигури мениджър и да я води на различни прослушвания. Когато е на 12 г., Британи получава първите си роли в телевизионни реклами и епизодични участия в сериали. Заради големия си успех тя и майка й се преместват в Лос Анджелис през 1991 г. с цеел Мърфи да продължи кариерата си.Големия си пробив в киното актрисата прави с появата си във филма „Баровки“ през 1995 г., където си партнира с Алиша Силвърстоун. Оттогава до смъртта си през 2009 г. Британи достига върха в кариерата си и не спира да се радва на обичта на феновете си по цял свят. Играе във филми като „Луди години“, „Осмата миля“ и „Град на греха“, които затвърждават името й в световното кино. Във втория филм Британи си партнира с рапъра Еминем, с когото имаше връзка. Друга звезда, с която Мърфи изживя кратък романс, е Аштън Кътчър. Когато вече е призната филмова звезда и е достигнала апогея в кариерата си, Британи Мърфи умира внезапно на 20-и декември 2009 г. По официална информация причината за смъртта на красавицата е инфаркт, но месеци по-късно лекарите съобщават, че всъщност трагедията е настъпила вследствие на остра пневмония и тежка анемия. Тогава Британи е само на 32 г. Съпругът й, филмовият сценарист, Саймън Монджак, умира само пет месеца след нея.

През годините се появиха и много твърдения, че е възможно Британи да е злоупотребила с наркотици, а преди четири години баща й разкри зловещите си съмнения, че е била отровена.

Четете още: Тейлър Суифт - певицата, която винаги посвещава песен на бившия си

Още по темата

Коментари

6 Кейджуна
  19 януари 2023 | 23:52 отговор
 

Разкошна актриса! Липсва!

 
5
  19 януари 2023 | 23:51 отговор
 

Голям сладур бе, Британи Мърфи! Където и да е , сигурно е купон!

 
4 Черният властелин
  20 декември 2022 | 08:58 отговор
 

"кристина кирова" е явно некакъв зашморцан онанист.

 
3
  20 декември 2021 | 10:50 отговор
 

Защо трябва да ни липсва пък тази?!

 
2
  20 декември 2017 | 17:46 отговор
 

 
1
  20 декември 2017 | 13:15 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени