Автор
Woman.bg

Мишел Пфайфър: Живата богиня на Холивуд (Снимки)

Днес, 29 април, жената с най-красивите котешки очи, живата богиня на Холивуд – Мишел Пфайпфър, празнува рожден ден. Безспорно, тя е една от най-харизматичните и обичани актриси, затова ето малко факти, които може би не знаете за нея:

Мишел Пфайпфър е секссимвол на 80-те и 90-те години и е в топ листата за най-добре облечените знаменитости в Холивуд.

View post on Instagram
 

Родена е на 29 април 1958 г. в Санта Ана, Калифорния, в скромно, но многодетно семейство.

Често е давана като пример за красота с най-идеалните пропорции за красиво лице.

Във вените на Мишел Мари Пфайфър тече германска, холандска, ирландска, швейцарска и шведска кръв. Израства в Мидуей Сити, Калифорния, където завършва гимназия.

След завършване на средното си образование, Мишел Пфайфър постъпва в колеж, където се учи за съдебен стенограф.

View post on Instagram
 

Участва в местен конкурс за хубавици и спечелва титлата „Мис Ориндж Каунти“.

Следват скромни появи по телевизията. При участието й в конкурса „Мис Лос Анджелис” малко по-късно, среща агент, с когото поема към Холивуд.

В края на 70-те тя печели общонационално прослушване за таланти, което осигурява „пеещата“ роля на Розовата лейди в „Брилянтин II“ (1982).

Талантът й обаче е забелязан едва в „Белязаният“ (1983), където играе годеница на героя на Ал Пачино.

Следват участията й в киноленти, дело на най-популярните холивудски режисьори по това време: „Жената ястреб“ (1985), „Франки и Джони“ (1991), „Поле на любовта“ (1992), "Опасен ум" (1995), "Един прекрасен ден" (1996).

В тях Пфайфър изгражда имиджа си на чаровна, привлекателна и фатална жена.

Големият й пробив в Холивуд е с филма „Вещиците от Истуик“, където партнира на Сюзан Сарандън, Джак Никълсън и Шер.

Впечатляваши са изявите й и в следващите филми. Сред тях са „Опасни връзки“, за който получава първата си номинация за „Оскар“ в категория „Най-добра актриса в поддържаща роля“.

Тя е сред малкото актриси, номинирани 6 последователни години за „Златен глобус” (1989 – 1994 г.). Има общо 3 номинации за „Оскар” (1988 г., 1989 г. и 1992 г.), носителка е на 21 престижни отличия и е номинирана за други 20.

След провала на брака си с актьора Питър Хортън, тя има кратки връзки с колегите си Джон Малкович, Майкъл Кийтън и Фишър Стивънс.

На 35-годишна възраст Мишел осиновява цветнокожо момиченце, което кръщава Клаудия Роуз. Само няколко седмици по-късно се запознава с продуцента и сценарист Дейвид Кели (“Али Макбийл”, “Зад оградата”). Двамата се женят и година по-късно се ражда синът им Джон Хенри.

Разделя се завинаги с лошите си навици от миналото, след като й откриват онкологичното заболяване – базалиом (базално-клетъчен рак на кожата). За щастие операцията по отстраняването му е успешна и актрисата води абсолютно здравословен начин на живот.

И на финал няколко вдъхновяващи мисли от богинята на Холивуд:

"Просто да стоя и да изглеждам красива – това е толкова скучно."

"Преди пушех по 2 кутии цигари на ден, много мразех да не пуша. И никога не съм си се представяла другояче - винаги съм намирала пушачите за най-интересните хора на масата."

"Вярвам, че единствената тайна на щастливия брак е да избереш правилния човек. Животът е поредица от избори, нали?"

"Отне ми години, за да се науча на доверие. Така е, защото аз съм твърде затворен човек, а това ме прави уязвима. Добра съм в прикриването на чувствата си."

View post on Instagram
 

"Да бъдеш родител е най-трудното нещо на този свят – чисто психологически, това е огромната отговорност, която носиш – защото в твоите ръце е живота на децата ти. А аз приемам това твърде сериозно."

"Аз съм перфектционист, затова често подлудявам и себе си, и другите. В същото време, мисля, че това е една от причините да постигна успех. Защото аз наистина искам да направя всичко възможно най-добре."

"Обичам да разгадавам какво се крие зад маските на хората, кое наистина ги мотивира. Когато бях малка, исках да стана психолог."

"Аз съм твърде упорита. Мисля, че имам здрав разум и макар от време на време да съм твърдоглава, аз съм силен човек."