Автор
Woman.bg

Нов филм за лейди Даяна търси причината за смъртта й

Смъртта на принцеса Даяна винаги е била обект на специален интерес. Нейната гибел от години насам е и продължава да бъде на прицел както от страна на любителите на конспиративните теории, така и от страна на театралите и кинодейците.


Даяна като дете

Тази година се навършват 20 години от нелепата и трагична смърт на най-обичаната принцеса на всички времена. По този повод жената, която плени сърцата на милиони по света със своята човечност и голямо сърце ще бъде почетена с филм, разследващ причините за нейната кончина. Неговата премиера ще бъде сред гвоздеите в програмата от новия сезон на TLC.

Двучасовата лента, която ще могат да гледат и българските зрители, носи заглавие: "Смъртта на лейди Ди: Трагедия или измяна".


Лейди Ди със синовете си - Уилям и Хари

Филмът проследява теориите за нейната смърт, надниквайки дълбоко в личния живот и емоционалния вътрешен свят на принцесата.

Четете още: Еволюцията на принцеса Даяна

На 31 август 1997 г. Даяна загива след автомобилна катастрофа в тунела Понт дел'Алма в Париж, заедно с любовника си Доди Ал-Файед и мениджъра по сигурността на хотел Риц — Париж, Анри Пол, който е шофирал наетия Мерцедес-Бенц. Автомобилът се блъска в тринадесетата колона на двулентовия тунел, който бил построен без метална бариера пред колоните. Нито един от четиримата пътници в колата не е бил с предпазен колан. В онзи злощастен момент превозното средство било преследвано от папараци.

Хуманитарист, майка и основател на редица благотворителни дейности, със своите стил и класа лейди Даяна се превърна не само в модна икона, но и в символ на женственост, сила и благородство.


Принцеса Даяна