Автор
Woman.bg

Пинк: Жените хвърлиха толкова много усилия за равенство, а сега мислят единствено за размера на дрехите си

Днес мъжкото момиче, кадифеният глас на световната поп и рок музика има рожден ден. Алиша Бет Мур, по-известна просто като Пинк е родена на днешния ден през 1979 г. в Пенсилвания.

Талантливата Пинк поема по пътя на музиката в ранна тийнейджърска възраст. Тя пише първите си песни, когато е едва на 14 г. и всеки петък се изявява в местен клуб. Но въпреки че началото на кариерата ѝ е обещаващо, младата певица има труден живот, провокиран от раздялата на родителите ѝ. Тя е известна с буйния си нрав още от малка, което подтиква връстниците ѝ да седят надалеч от нея, а когато е на 15 г. попада в капана на наркотиците, алкохола и дребните престъпления. Тогава е изключена от училище, а неведнъж е била много близо до взимането на свръхдоза. След бурните години в пубертета, Пинк започва солова кариера, записвайки първия си самостоятелен албум през 2000 г., който постига забележителен успех – 10 хита и световна слава. От тогава до днес тя не спира да изненадва света с докосващата си музика и емоционалните текстове, които отразяват живота ѝ. Тя се превръща в един от най-забележителните артисти на века, променили звученето на популярната и рок музика. Пинк е мъжкото момиче, което никога няма да използва красотата си, за да задържи светлината на прожекторите върху себе си и никога няма да скрие истинските емоции, бушуващи в душата ѝ. Тя е дръзка и непримира, такива са и песните ѝ, понякога иронизиращи световния шоубизнес. Една от тях е „Stupid Girls”, която за отрицателно време оглави всички световни класации.



Любовният живот на звездата се развива също толкова добре, колкото и кариерата ѝ. Тя предлага брак на моториста Кери Харт по време на едно от състезанията му, но само две години след сватбата двамата се разделят през 2008 г. Разводът е болезнен за Пинк и тя дълго време тъгува, но през 2010 г. двойката отново се събира. Година по-късно се ражда и дъщеря им Уилоу. През декември 2016 г. Пинк роди за втори път, този път момче, което носи името Джеймсън Муун.

Певицата е била награждавана многократно през годините за впечатляващото си творчество с едни от най-престижните призове в музиката. Един от тях е наградата „Авангард“, която е на името на краля на поп музиката – Майкъл Джексън. По време на церемонията Пинк излезе на сцената, за да изпълни най-големите си хитове, а след това изнесе реч, която бе емоционална и докосваща, свързана с това колко е трудно да бъдеш жена и да изразяваш себе си в днешно време.



„Искам да ви разкажа една кратка история, ако позволите. Наскоро карах дъщеря ми към училище и по пътя тя ми каза: „Мамо, аз съм най-грозното момиче, което някога съм виждала. Приличам на момче с дълга коса“. Тези думи ме накараха да се прибера вкъщи и да направя презентация на PowerPoint за нея. В представянето включих звезди, които съвсем не са съвършени на външен вид, но са постигнали толкова много и дори са били осъждани заради визията си. Това са онези хора, които успяха да вдъхновят всички нас и които не се промениха в името на успеха – Майкъл Джексън, Принс, Дейвид Боуи, Джанис Джоплин, Джордж Майкъл, Елтън Джон и много други.



Видях как очите ѝ сякаш заблестяха и тогава я попитах как изглеждам аз според нея. Тя ми отговори: „Ти си много хубава“. Казах ѝ: „Знаеш ли колко често ми казват, че съм мъжествена и ми се подиграват, защото имам къса коса, мускули и широки рамене? Но аз променила ли съм се, заради това? Мило мое момиче, ние не се променяме. Ние взимаме пясък и мидена черупка и сами създаваме перлата. Така вдъхновяваме другите и им помагаме да видят красотата в различните ѝ измерения. Ти си красива, мое момиче и аз много те обичам!“, сподели Пинк пред милионите зрители по света.

Певицата неведнъж е била вдъхновение за всички нас и днес ще си припомним някои от най-докосващите истини, които е изричала през годините:



„Жените хвърлиха толкова усилия в борбата за равенство с мъжете, но след това се разсеяха и започнаха да се борят за намаляване на размера на дрехите си“.

„Амбициозният мъж е уважаван и обект на възхита. Амбициозната жена е трудна и емоционална“.

„Мога да бъда шумна, но се научих, че и тихата сила не е за подценяване“.

„Най-добрите ми качества са, че работя здраво, имам талант, забавна съм и съм добър човек“.

„Щом веднъж усетиш какво е да бъдеш уважаван, ще ти хареса много повече, отколкото просто да ти обръщат внимание. Но първо трябва да си извоюваш уважението“.

Четете още: Фреди Меркюри - човекът от живак