Президентът и премиерът влизат в затвора в новия български филм

26 ноември 2021 | 15:05
423
0
pr
0

„В „Чичо Коледа“ става нещо, което вероятно няма да се случи да видим: премиерът и президентът влизат в затвора!“, каза с усмивка режисьорът Ивайло Пенчев. Това, разбира се е в рамките на шегата и е част от историята, разказана в новия български филм „Чичо Коледа“, който тръгва по кината от днес, 26 ноември. „Това е една смешно-тъжна история – поставени са сериозни въпроси, но се надявам, зрителите в крайна сметка да си кажат: „Животът е прекрасен! Благодаря за огромните овации и прекрасни отзиви, които получихме от публиката и колегите от артистичните среди!“, допълни той.

Пенчев в част от актьорите

Премиерата бе бурно аплодирана и привлече над 1500 зрители в Зала 1, сред които и множество артисти като Иван Лечев (който има участие във филма), актрисата Неда Спасова, Маги Джнаварова, писателят Владимир Зарев, носител на орден „Стара планина“, който предоставя специално за снимките на „Чичо Коледа“), Дарин Ангелов, Робин Кафалиев и др.

Лентата събра любими имена от българското кино и театрална сцена – Филип Аврамов, Малин Кръстев, Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, Ивайло Драгиев, София Бобчева, Китодар Тодоров, Башар Рахал, Ана Пападопулу и е със специалното участие на Аня Пенчева. На Филип Аврамов партнира и малкият Ален, който върви по стъпките на баща си, актьорът Деян Ангелов.

„Чичо Коледа“ е носител на Наградата на публиката на фестивала „Златна Роза“ и Наградата на град Варна на „Любовта е лудост“. Филмът носи духа на Коледа и преплита съдбите на няколко герои. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце – всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие. Следват куп комични ситуации и всеки търси онова, за което жадува най-много - семейство, прошка, любов , приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа!

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени